דבר הרקטור

אוניברסיטת תל אביב היא הגדולה והמגוונת בקרב אוניברסיטאות המחקר בישראל, וככזו היא נחושה לקדם ולהוביל בכל תחומי העשייה האקדמית, במחקר ובהוראה, ובמקביל להטיל את מלוא כובד משקלה למען החברה במדינת ישראל.

 

פעילות המחקר וההוראה באוניברסיטה מתבצעת במסגרת תשע פקולטות: רפואה, מדעי החיים, מדעים מדויקים, הנדסה, אמנויות, ניהול, מדעי הרוח, מדעי החברה ומשפטים. רוב הפקולטות מורכבות ממספר בתי ספר, מחלקות וחוגים התומכים במגוון של תכניות לימוד, ואשר נותנים חסות לטווח גדול של תחומי מחקר.

 

ואולם, בעוד שהחלוקה הפנימית לתחומים משקפת מסורת ניהולית ואקדמית רבת שנים ופאר, האוניברסיטה מייחסת חשיבות רבה לעידוד סינרגיה בין תחומים אקדמיים, תומכת בפעילות המנפצת את המחיצות המסורתיות ביניהן, ורותמת את הגיוון הדיסציפלינרי לצורך חדשנות במחקר ובהוראה. עובדה זו באה לידי ביטוי בהקמתם של מרכזי מחקר על-פקולטיים רבים ובפיתוח תכניות לימוד חדשניות המשלבות מגוון של תחומים דיסציפלינריים.

 

מטרותיה של האוניברסיטה היו ונשארו להוות חממה לפיתוח חשיבה מקורית, יצירתית וביקורתית, ולהעניק לבוגריה כלים המסייעים להתחרות ולהוביל בכל תחומי המדע, הטכנולוגיה, האמנות, הרוח והחברה בישראל ומחוצה לה.

 

במסגרת השאיפה למצוינות מחקרית, האוניברסיטה מקפידה לגייס חברי סגל צעירים אשר הוכיחו עצמם כחוקרים בעלי פוטנציאל נדיר, ולתמוך בהם בתהליך הפיכתם לחוקרים בוגרים מן השורה הראשונה בעולם. מסירותם של חברי הסגל למחקר והצטיינותם בו מאפשרת להם להעביר לתלמידיהם ידע עדכני המלווה בתובנות עמוקות בעלות ערך מוסף ייחודי שאינו קיים בהוראה המתבססת על מורים שאינם עוסקים במחקר. האוניברסיטה רואה לעצמה חובה לתמוך בכל תלמידיה ולעשות כמיטב יכולתה כדי להביאם לקו הסיום מבלי להתפשר על רמת ההוראה. בו בזמן היא שמה דגש על טיפוח תלמידים מצטיינים ועל הכוונתם לתארים גבוהים ולמסלולים יוקרתיים ומאתגרים של התפתחות מקצועית. באופן כללי, הלימודים באוניברסיטה מכוונים להציב אתגר ורמת קושי שיביאו למיצוי הפוטנציאל של התלמידים הלומדים בה. שאיפתה היא להבטיח שהציונים הגבוהים ביותר יינתנו לקבוצה קטנה יחסית של תלמידים מצטיינים במיוחד.

 

אוניברסיטת תל-אביב פועלת לעידוד שוויון הזדמנויות לתלמידים מהפריפריה הסוציואקונומית ולקבוצות מוחלשות. נוסף על כך היא שמה דגש על הידוק הקשר עם הקהילה על-ידי עידוד הסטודנטים לפעילות חברתית בקרב אוכלוסיות הנזקקות לכך. היא רואה לעצמה תפקיד חברתי גם בהנגשת השכלה ורוח לקהל הרחב, וזאת באמצעות קיום אירועי תרבות והרצאות ובאמצעות העלאת תכנים אקדמיים לאינטרנט ולרשתות החברתיות.

 

בשנים האחרונות האוניברסיטה בוחרת להדגיש את נושא הבינלאומיות בקמפוס, דבר שבא לידי ביטוי בפתיחת תכניות בשפה האנגלית ובשילוב מוגבר של תלמידי מחקר זרים לתארים שני ושלישי, ושל משתלמים זרים ללימודי בתר דוקטורט. הדגשת הבינלאומיות מקדמת את מעמדה של האוניברסיטה כמוסד מחקרי להשכלה גבוהה, ונוכחותם של תלמידים זרים בקמפוס תורמת לגיוון, להרחבת אופקיו של התלמיד הישראלי ולחיזוק מציאות תוססת ושוקקת חיים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>