ג'ניפר קניגסברגר, B.Sc בהנדסה מכנית, TUM , גרמניה

היי! אז קוראים לנו ג׳ניפר ודוד קניגסברגר וטסנו ביחד לחילופי סטודנטים בTUM, מינכן, גרמניה. 

אני (ג׳ניפר) טסתי בסמסטר הראשון של השנה השלישית שלי בהנדסה מכנית ודוד בתחילת שנתו השלישית בביולוגיה. אנחנו שנינו לא גדלנו בארץ, ומאוד אוהבים את ישראל אך עם זאת צמאים לטייל ולהכיר מקומות חדשים בעולם. חילופי סטודנטים תמיד היה נשמע חלומי אבל מאוד היה קשה להאמין שזה באמת יכול לקרות. מהרגע שמצאנו את המשרדים לקשרי חוץ, התהליך אמנם היה קצת ארוך עם מלא מסמכים אבל היה הרבה יותר פשוט ממה שחשבנו. שנינו התקבלנו למילגת הלימודים במינכן. בהתחלה לא כל כך היה לנו ברור איך יעבוד, איזה קורסים קיימים ומה לקחת. אישרנו כמה שיותר קורסים ויצאנו עם קצת חששות. אחרי טיול של חודשיים לאירופה, הגענו למינכן והתחלנו את הלימודים ומיד החששות נעלמו. האוניברסיטה מאוד ערוכה לחילופי סטודנטים, תמיד היה מקום לשנות קורסים, תמיד היה את מי לשאול וגם כשלא היה ברור משהו קיבלנו עזרה מהמשרד באוניברסיטה של תל אביב. בTUM לומדים כ40,000 סטודנטים ו12,000 מהם בחילופים מכל העולם! האוניברסיטה מאוד מעודדת חילופים ולכן יש משרד שלם שאחראי על סטודנטים בחילופים שמארגנים פעילויות חברתיות כל יום! ממסיבות ועד סופש סקי וטיולים וכל זה במחירים מאוד מוזלים! רוב האנשים יודעים אנגלית, אבל הכרנו הרבה אנשים מכל מיני מקומות שהגיעו עם אנגלית לא מאוד גבוהה והיסתדרו מעולה גם בלימודים וגם ברמה החברתית.

החלטנו לשכור דירה במרכז העיר מאחר ואנחנו זוג ורצינו לגור ביחד, אך חברים שלנו מישראל שגם היו בחילופים (שהכרנו שם), היו במעונות שקיבלו אוטומטית מהיותם חלק מהמילגה של erasmus, ואלה היו מעונות ממש כיפים! ממש כמו שרואים בסרטים, חיים של סטודנטים בחול כמו שמדמיינים, עם חדר משותף ענק עם כלי נגינה וסנוקר וכו. האווירה שם הייתה ממש כיפית!

להכיר אוניברסיטה חדשה וללמוד את התחום שלך בחול נותן פרספקטיבה שלא ציפינו לה. נורא קשה לדמיין איך הלימודים יכולים להיות אחרת, בגישה מאוד שונה מבארץ וזה תרם לנו המון לכישורי הלימוד ורכישת ידע שלנו. בנוסף, ללמוד בחול באנגלית, בצורה שונה מבארץ, נתן לנו המון ביטחון לגבי עצמינו, לגבי אופציה של לימודי המשך או רילוקיישיון של עבודה בחול. סמסטר כזה נותן טעימה של חול, שהוא לא טיול, אלה ממש לחיות חיי שיגרה בחול אך מקל בדברים הקשים כמו למשל המילגה שאיפשרה לנו לא לעבוד, מסגרות ופעילויות יומיות לסטודנטים בחילופים שמאוד מקלות על להכיר אנשים. הסמסטר עבר לנו הרבה יותר מידי מהר ומאוד התבאסנו כשהסתיים. ממש נתן לנו טעם לעוד!

ואולי הדבר הכי משמעותי זה האנשים שהכרנו והחוויות שחווינו איתם! לגור במקום, שלא כמו טיול, מאפשר לך להכיר אנשים בחיי היום יום, להיפגש איתם, לטייל איתם לעשות איתם ספורט וכו. לא ציפיתי אבל הגעתי לרמת חברות מאוד עמוקה עם כמה אנשים והכל היה שווה רק בגלל זה. 

ודבר אחרון- לא הפסקנו לטייל! באמת שהצלחנו לשלב כל כך טוב לימודים וזמן כיף! פשוט לא נחנו לרגע ועדיין חזרנו לארץ עם המון כוחות! אנחנו טסנו בסמסטר חורף, וכולם אמרו לנו ״חבל, דווקא חורף, ועוד במינכן, יהיה משעמם!״ אבל בסופו של דבר זו הייתה ההחלטה הכי טובה! חווינו חורף של אירופה שהוא לא רק קר אבל כיף!! מסיבות, יין חם, מלאאא חופשות סקי, מילחמות שלג בין סטודנטים! אני באמת מאמינה שלא משנה מתי טסים ולאן, החוויה כל כך עצומה ושונה ממה שאנחנו מכירים בארץ שזה יהיה הדבר הכי משמעותי במהלך התואר!

 

לסיכום, אנחנו חושבים וממליצים שחילופי סטודנטים יהיה אפילו חובה על כל סטודנט! התפתחנו כל כך ברמה המקצועית, החברתית ובעיקר השתננו לטובה עם ראש פתוח יותר וביטחון גדול יותר!

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>