אילנה אווצין, סטודנטית לתואר ראשון בכלכלה ותקשורת, ביה"ס הדני למדיה ותקשורת, דנמרק

אחרי שהייתי סטודנטית חצי שנה בדנמרק. איך מסכמים?

הכל התחיל במייל שקיבלתי מהאוניברסיטה אשר מזמין סטודנטים להשתתף בתכנית החילופים של 'ארסמוס' במסגרת הפקולטה לתקשורת. בעוד שרוב האנשים מדלגים על המיילים הללו, או שוקלים זאת לרגע ואומרים לעצמם 'אה זה לא בשבילי', לי לא היה ספק בכלל שזה משהו שאני חייבת לעשות.

אז איך זה עובד?

בעקרון אומרים לך שבמידה ותעמוד בכל הקריטריונים הנדרשים, יש לך הזדמנות לנסוע לקופנהגן לסמסטר, לקבל מלגה על חשבון התכנית (בערך 20 אלף שקלים!) וללמוד באחת משלושת התכניות המוצעות בבית הספר הדני לעיתונות ותקשורת DMJX, שהן Corporate  Communication – התכנית שאני השתתפתי בה, Media Production  וPhotography- . הדבר מצריך עבודת ניירת לא פשוטה, הרבה בירורים וגם קצת אומץ כמובן.

כשהבנתי שהחילופים הם בדנמרק, אחת הבעיות הייתה שלא ידעתי על המדינה הזאת שום דבר. מבחינתי זאת הייתה עוד מדינה סקנדינבית קרה ונורא פחדתי שלא יהיה לי מה לעשות שם. אחרי חצי שנה במקום המדהים הזה, אני יכולה להגיד באופן חד משמעי שההפך הוא הנכון.  

הלימודים בדנמרק

המודל היה שונה ממה שהכרתי באוניברסיטת תל אביב. דנמרק היא מדינה סוציאל- דמוקרטית והדבר ניכר כמעט בכל כולל אופן הלמידה. כך למשל, במסגרת התכנית, המרצים שמו דגש רב על משימות קבוצתיות ועבודת צוות, על פרזנטציה מול קהל יחד עם חברי הקבוצה, כך שכל אלו יחדיו שיפרו את יכולות האנגלית שלי פלאים וגם עבדו יפה כגיבוש לכל הסטודנטים. אגב, איתי בתכנית היו אמריקאים, הולנדים, לבנונים, דנים, שבדים, הודים ואפילו הייתה בחורה מהונג קונג.

החיים בקופנהגן

אני מאמינה שהאחריות על חווית החילופים שלך מוטלת רבות עליך. בעצם נתנו לי את המסגרת ואת כל הכלים ובשלב מסוים הייתי צריכה לדעת איך למלא את הזמן שלי וליצור מציאות כפי שאני הייתי רוצה.

  •          מגורים משותפים- לאחר קבלת המלגה, לכל סטודנט מהתכנית יש את האופציה לבחור היכן הוא יגור. המעונות של DMJX, המוסד בו למדתי היו מלאים ולכן, הייתי צריכה למצוא פתרונות אחרים. אז היו אנשים שבחרו להשכיר דירות, או מעונות מאוד יקרים במרכז קופנהגן. אני בחרתי לגור במעונות קצת מרוחקים וזולים בהרבה מהעיר אבל כאלו שהתגוררו בהם סטודנטים דנים בעיקר. לכן, לצד החוויה הבינלאומית שקיבלתי בלימודים, קיבלתי גם חוויה מקומית אותנטית מאוד מהסטודנטים הדנים שנהפכו לחברים קרובים שלי עד היום. הם הראו לי אתרים שלרוב רק מקומיים מכירים ולקחו אותי למקומות בילוי משלהם, הראו לי סרטים דנים וחשפו אותי למנטליות שלהם. במעונות היו שלל פעילויות, בר, חדר כושר ובקיצור לא יכולתי לבקש יותר בהיבט הזה.
  •          מדינה רוויה בפסטיבלים, מוזיקה ותרבות- אחד המקומות המוכרים ביותר בקופנהגן זאת כריסטיאנייה- פיסת גן עדן באמצע העיר שלאלו שלא ששמעו עליה מעולם- זה מאסט. כמו כן, קפצתי לביקור של כמה ימים בעיר הסטודנטיאלית Aarhus- מומלץ מאוד!

דנמרק מאופיינת בפסטיבלים רבים ובחצי שנה הזאת לקחתי חלק בשני פסטיבלים. דיסטורשיין- אשר מתקיים במרכז קופנהגן כל שנה ובו סוגרים את כל העיר אשר מתמלאת באומנים רבים, פעילויות ואוכל טוב. אחותי הגיעה במיוחד למאורע, נהנו יחד מכל רגע. הפסטיבל השני נקרא 'רוסקילדה' שזה בעצם פסטיבל רוק במקור, שמתקיים כבר 30 שנה  ובו הופיעו כל השמות הגדולים החל מלד זפלין עד לבוב מארלי ועוד. הוא נמשך 8 ימים ומזכיר בקונספט שלו את ה'מידברן' מהבחינה של קמפים מטורפים שמקימים שם בנושאים שונים. זה פסטיבל שהתנדבתי בו ולכן, גם יצא לי להכיר המון אנשים חדשים, להיות חלק מקמפ ולקבל כרטיס ואוכל בחינם שזה תמיד מבורך. מעבר לזה, ביקרתי בהמון מוזאונים ואלו שחובבים אמנות עכשווית- יש אינסוף אפשרויות.

  •           אופציה 'לקפוץ' למדינות השכנות-  מכיוון שהכרטיסים נורא זולים, במהלך השהות שלי, יצא לי לצאת לחופשה בבלגיה לכמה ימים בעלות של 150 ₪ לכרטיס טיסה. בנוסף, לקחנו רכב ונסענו לשבדיה שנמצאת על הגבול עם דנמרק. היו כאלו שטסו גם לגרמניה, צרפת, סקוטלנד ועוד הרבה מקומות נוספים באירופה

טיפים ונקודות חשובות

  •           כסף- המון אנשים חוששים מהאלמנט הכספי כשהם שוקלים אם לקחת חלק בתכנית הזו וזה שיקול חשוב מאוד. המלגה ביכולתה לממן כרטיס טיסה וסידורי מגורים. למי שאין יכולת לממן את עצמו בעזרת עבודה, חסכונות, עזרה מההורים או הלוואות למיניהן יהיה קשה להסתדר שם. דנמרק מאוד יקרה, בערך כמו תל אביב.
  •          מזג אוויר- כשנחתי בפברואר, היה עוד שלג שנמשך בערך שבועיים. את דנמרק פוקדים גשמים רבים אך זאת לא מדינה קרה כמו שוויץ או שבדיה. ממאי בערך הימים שמשיים וגם אם יורד גשם לא קר כבר!
  •          שפה- כולם שולטים באנגלית ברמה הגבוהה ביותר. לא היו לי קשיים כלל להסתדר שם מהבחינה הזו.  
  •          תרומה לעתיד המקצועי- ניכר כי מעסיקים מעריכים מאוד את העובדה שלמדתי בחו"ל והיתרונות הבינלאומיים שבאים עם זה.

כפי שכבר שמתם לב, החוויה שלי הייתה מאוד חיובית ולא הייתי מוותרת או משנה אותה כלל. יש עוד המון דברים שאני יכולה לשתף או להמליץ עליהם אז כנראה שהטיפ הכי שימושי שלי יהיה שניתן לפנות אליי בכל דבר, אני תמיד אשמח לעזור.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>