עופר שינער, סטודנט לתואר ראשון בסוציולוגיה ותקשורת, אוניברסיטת Aarhus בדנמרק

עוד לפני שהחלטתי מה ללמוד ובאיזה מוסד אקדמי, ידעתי שאני רוצה לעשות חילופי סטודנטים. חשוב לומר שלצאת ללמוד מחוץ לישראל זה משהו שבאמת צריך לבעור בכם, כי האמת היא שלא יוצאים לחילופי סטודנטים בשביל הלימודים, אלא למרות הלימודים. צריך להתכונן לעבוד קשה יותר לפני שיוצאים ואחרי שחוזרים, אבל זה באמת שווה את זה. יצאתי לחילופים בדנמרק דרך תכנית ארסמוס.

הדבר הכי משמעותי מבחינה אנושית וחברתית היא שאתם הולכים לפגוש אנשים רבים. אפשר להתחבר עם סטודנטים מקומיים או עם סטודנטים אחרים שהגיעו בתכנית חילופים משאר העולם, הבחירה היא אישית לגמרי. אני בחרתי להתרועע יותר עם סטודנטים מהעולם מאשר עם מקומיים מטעם אישי בגלל שהאישיות שלהם נוטה להיות פתוחה וחברותית והם מלאי סובלנות, סקרנות, חיפוש ריגושים וחשיפה לעולם, בדיוק כמוך!

מבחינה לימודית ואקדמאית נחשפתי לשיטות שונות ממה שנהוג בארץ, אבל לא היה קשה להתרגל וגם זה לא היה לי מאוד קריטי ההבדל. אפשר לחלק את הסטודנטים שמגיעים לחילופים לשניים: אלה שבראש סדר העדיפויות שלהם נמצאים הלימודים ולעומתם אלה שהכי חשוב להם החוויה מחוץ לכיתה ולספרי הלימוד. אני שייך לאחרונים אבל היו לי חברים משתי הקבוצות (אבל אתם בטוח יודעים מי נהנה יותר :).

יש לי 2 טיפים חשובים. הראשון הוא שהתקופה הזאת מתחלקת לשלושה חלקים: ירח-דבש, הכל מדהים ומרגש, כל הזמן פוגשים אנשים חדשים ומעניינים, מטיילים לכל חור, מצלמים 1001 תמונות ובסך הכל עפים על החיים! אין ספק שזה הזמן הכי טוב שיהיה לכם בחילופים ואולי אפילו בחיים! זה נמשך בערך חודשיים. השלב הבא הוא השגרה, הקסם קצת נעלם ואתם מתגעגעים פתאום הביתה פה ושם. כבר אין כל יום תחושה של משהו חדש הולך לקרות. מה שצריך לעשות זה פשוט בשלב הירח-דבש לבנות חברויות עומק ולא רק להכיר לרוחב, כמה שיותר אנשים, כי אתם רוצים ליצור קבוצה קטנה ומלוכדת לזמנים הפחות קלים והיותר לחוצים של הלימודים (אנחנו היינו קבוצה של 6 אנשים, 4 בנים ו2 בנות). השלב האחרון הוא ההבנה שעוד חודש אתם חוזרים הביתה ופתאום קולטים כמה תתגעגעו לאנשים ולמקום שהעברתם בו כמה חודשים טובים. אז פשוט לקבל בהבנה ולצלם את כל התמונות שרציתם ולא הספקתם :-).

הטיפ השני זה למי שיוצא לחילופים בסמסטר סתיו. כדאי מאוד שבקבוצת חברים המלוכדת לא יהיו רק אנשים מאירופה כי הם חוזרים הביתה לחד המולד מוקדם, אז כדי לא להיות לבד תכירו אנשים מצפון ודרום אמריקה ומאסיה. בחבורה שלנו היה אחד מקליפורניה ואחד מברזיל ובתקופה של אמצע דצמבר עד אמצע ינואר היינו הרבה ביחד כי רוב האוניברסיטה והעיר היו שוממים.

אנחנו שומרים על קשר טוב עד היום. יש לי ספות שמחכות לי בכל קצוות העולם. הייתי עובר את זה שוב בלי שאלה בכלל ואפילו מתכנן לעשות זאת שוב בתואר השני. אם יש לכם הסתייגויות תזכרו שבחיים מתחרטים יותר על מה שלא עושים מאשר על מה שכן!

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>