אל טאיטו, B.A במדעי המדינה ותקשורת, SiencesPo, צרפת

היי,

אני אל טאיטו ונסעתי באמצעות תכנית ארסמוס+ של האיחוד האירופי לחילופי סטודנטים באוניברסיטת Sciences Po בפריז. טסתי בסוף חודש אוגוסט 2019 והסמסטר התחיל כשבוע לאחר מכן.

פריז היא עיר שאני מאוד אוהבת ברמה האישית ולתחושתי היא תמיד היוותה כר פורה לאמנות, לתרבות, לאקטיביזם פוליטי וכמובן כפי שחורטים על דגלם הצרפתים – לחירות, שיוויון ואחווה.

אני זוכרת שבמהלך לימודי באוניברסיטת תל אביב, תמיד התעניינתי יתר על המידה בהוגים והפילוסופיה הצרפתית, וחווית חילופי הסטודנטים הייתה ההזדמנות לחוות את העולם האקדמי- אינטלקטואלי הצרפתי, בפריז.

כחלק מהתכנית, התחלתי את לימודיי בגרנד אקול (Grandes Écoles), Sciences Po, בית ספר עילית לתחום אותו למדתי– מדע המדינה. מדובר במוסד בו צמחו הפוליטיקאים הצרפתים במרוצת השנים והוא בעל שם משמעותי בהיסטוריה של צרפת. האוניברסיטה מדורגת השנייה בעולם בתחום אותו למדתי- יחסים בינלאומיים ומדע המדינה.

לקראת הטיסה, בהנחיית צילה וצוות החילופים שתמך בנו לאורך כל הדרך, בנינו את מערכת השעות – כאשר בחרנו את השיעורים שעניינו אותנו. צילה גם סייעה לנו להכיר סטודנטים נוספים שעתידים לטוס, כך פגשתי את נעמי שטרנברג, שלימים גם תהפוך לחברה קרובה שלי.

זו הייתה הפעם הראשונה בחיי שטסתי לבדי, לחוויה משונה ומעניינת, שכמותה עוד לא חוויתי. הצלחתי למצוא דירה בסמוך לאוניברסיטה, הממוקמת בלב פריז, ובניתי את מערכת השעות באמצעות בידינג – ממש כמו בתל אביב, בצורה שנוחה לי. כחלק מכך, אפשרתי לעצמי גם ללמוד וגם לטייל בעיר שמאפשרת שיעור בהיסטוריה ואמנות גם כן. העיר עשירה במוזיאונים ואתרי מורשת, ובכל פינת רחוב יכולתי לדמיין סצנה זכורה מסרט.

חווית הלימודים הייתה מעניינת, כיוון שכחלק מתכנית הלימודים, זכיתי להכיר סטודנטים שונים מכל העולם. מסין, יפן, דרום אמריקה, אוסטרליה ואף מדינות שקרובות אלינו  - לבנון, טורקיה וירדן. השיבה לספסל הלימודים לאוכלוסיה המגוונות הזו, הייתה מרעננת ומעניינת -  אני סיפרתי על מקום מגוריי, שחלקם הכירו, והם שיתפו על המקומות בהם גרו, על האוניברסיטאות וחווית הלימוד שלהם.

כחלק מהלימודים לעיתים גם נדרשנו לעבוד ביחד על פרזנטציות והרצאות משותפות בנושאים שונים, כל זאת בשפה המשותפת לכולנו – אנגלית, עניין שמעניק לכל סטודנט יכולות והתנסויות נרחבות ששווה להוסיף לסל הכלים.

השיעורים וההרצאות עם המרצים השונים היו מעניינים מאוד.

באמצעות התכנית יכולתי לקבל פרספקטיבה מעניינת ונרחבת על ישראל ברמה הבינלאומית וכלל על העולם כולו – בהסתכלות נרחבת יותר. יכולתי לשמוע על תחושותיהם של חבריי לכיתה וחוויותיהם מהמנהיגים עליהם אנו שומעים בחדשות, המרצים סיפקו זוויות מעניינות, מחקרים וספרות מעניינת בנושאים השונים.

החוויה של למידת סמסטר בחו"ל היתה אחת החוויות המשמעותיות שהיו לי בחיי.

אני ממליצה לכל תלמיד לאחוז בהזדמנות הזו ולא לפספס אותה.

מעבר לחוויית הלמידה האישית שעברתי כאדם פרטי - על ההתמודדויות השונות, זכיתי להכיר אנשים שונים, תרבויות שונות, פרספקטיבות שונות וכל אלו לצד אנשים שחולקים את אותן אהבות ותחומי עניין.

אני מאמינה ויודעת שהחוויות האלו – השילוב של אנשים שונים, ממקומות שונים בעולם – הוא המפתח לעולם טוב יותר, החיבור נוצר רק כך, היכרות אנושית, הפנים שמאחורי המדינות והסיפורים.

אני מאמינה כי תכנית ארסמוס של האיחוד האירופי מהווה למעשה פס ייצור של מנהיגות צעירה, שבעתיד, תעלה בידיו גם היכולת לשנות, ליצור, לחלום מעבר לגבולות הדימיון ולהאיר את העתיד.

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>